Голод 1932 – 1933 рр. – страшна трагедія нашої держави

Україна вшановує пам’ять жертв страшного злочину: сьогодні 84-ті роковини організованого комуністичною владою геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років. Учні, педагоги Киїівської гімназії східних мов №1 вшанували пам`ять жертв Голодомору 1932 – 1933 рр. хвилиною мовчання і разом із батьками запалили в своїх домівках Свічу Пам`яті.
«Голод 1932 – 1933 рр. – страшна трагедія нашої держави. Голодомор забрав мільйони людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них» – головна мета заходів, які були проведені в східномовному зхаході .
“Не дай Боже, нікому пізнати того страхіття, коли мучить голод. Тоді перестаєш думати, перестаєш вірити і сподіватися; перетворюєшся на голодного звіра з однією-єдиною мрією – поїсти.
Дійсно, страхіття. І щоб таке ніколи більше не повторювалося, нам слід про все знати і все пам’ятати» – зазначали педагоги та учні, підводячи підсумки перегляду документальних кінострічок на класних виховних годинах.
На вшанування світлої пам’яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 роках в КГСМ №1 було оголошено хвилину скорботи.
Хай ця хвилина для громадян нашої незалежної держави, співвітчизників за кордоном, для всіх людей доброї волі й чистої совісті стане актом поминальним, актом покаяння і перестороги.
Хай у кожному місті й селі, в кожній оселі, в кожній родині старий і малий схилить голову перед пам’яттю невинно убієнних голодом-геноцидом.
Хай ця хвилина увійде в наші серця тихою молитвою, очистить наші душі від зла.