Науково-практична конференція “Українське військо: сучасність та історична ретроспектива”

Доброю традицією стала участь МАНівців Київської гімназії східних мов № 1 у щорічних науково-практичних конференціях,  які відбуваються в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. Цього року захід на тему “Українське військо: сучасність та історична ретроспектива” був приурочений до 100-річчя Української революції 1917 – 1921 років. До участі в конференції долучились понад 150 відомих дослідників військової історії з усіх регіонів України, представники 40 установ та організацій. З гімназистів – юних істориків на цьогорічну Всеукраїнську науково-практичну конференцію, що відбулася  30 листопада 2018 року, було делеговано Ірину Коверзнєву, яка темою своєї учнівської науково-дослідницької роботи обрала створення українського військового флоту в у 1917-1920 рр.

У своєму зверненні до учасників конференції начальник університету генерал-лейтенант Анатолій Сиротенко підкреслив: «Сьогодні, в умовах протистояння російській агресії в Керченській протоці як ніколи виникає необхідність цілеспрямованого дослідження досвіду національного військового будівництва».

Співорганізаторами конференції виступили Інститут історії України НАН України, Національний музей історії України та Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Гімназистка Ірина Коверзнєва отримала сертифікат учасника конференції, а представнику від педагогічного колективу вчителю історії Петру Івановичу Максименку було вручено диплом за активну участь навчального закладу у роботі конференції і патріотичне виховання здобувачів освіти.