Шановні батьки майбутніх першокласників!

Ми радимо перевіряти всю інформацію щодо вступу до першого класу 2019-2020 р. на офіційних джерелах МОН та сайті гімназії після 15 січня 2019 року.

Разом з тим повідомляємо, що у 2019 році планується почати автоматизацію процесу жеребкування для зарахування дітей у 1 клас на вільні місця через запуск і пілотування електронних реєстрів.

Так, планується, що в 2019 році МОН спільно з органами місцевого самоврядування міст, які будуть готові до впровадження такого проекту, сформують реєстри, які будуть використовуватися для зарахування дітей до школи. При цьому введення реєстрів передбачає, що принцип територіальної доступності буде зберігатися, тобто право гарантованого місця у школі будуть мати діти, які проживають на території обслуговування закладу. А також у системі буде присутній механізм автоматизованого жеребкування.

Одне із завдань таких реєстрів – це процес підтвердження місця проживання дитини зі школи, адже це не властива для дorиректорів навчальних закладів функція.

Слід зазначити, що створення відповідних реєстрів передбачено новим Законом «Про освіту», який був прийнятий 5 вересня 2017. Частина місцевих органів самоврядування вже почала роботу над реєстрами, однак для їх доопрацювання та використання потрібен час.

Із чинним порядком проведення зарахування дітей до першого класу можна ознайомитися за посиланням

https://mon.gov.ua/ua/news/mon-oprilyudnilo-zatverdzhenij-minyustom-poryadok-zarahuvannya-do-1-go-klasu-ta-rozyasnennya-do-nogo