Відбулася Магістральна (не) конференція міні-EdCamp Kyiv

23 березня 2019 року в Київській гімназії східних мов №1 відбулася Магістральна  (не) конференція міні-EdCamp Kyiv  «Освітня дипломатія».

Цей захід проходив під патронатом Міністерства освіти і науки України за сприяння Громадської організації « ЕдКемп Україна». Команда EdCamp Ukraine бачить свою місію в організації платформи для підтримки практикуючих і майбутніх педагогів у партисипативному підвищенні кваліфікації впродовж життя.

 (Не)конференції EdCamp проводяться у всьому світі в новому дискусійному форматі для співтворчості вчительок і вчителів.

EdCamp є інструментом розбудови спільнот,де кожен і кожна –діють на практиці; є діючим майданчик реформ; сприяє відкритому обмін педагогічним досвідомі співпраці за принципом “Give – Get” («Дай, якщо можеш –Візьми, якщо хочеш»). Це ефективна модель для трансформацій –на рівні щоденного уроку та окремо взятої школи, – яка пропагує передові цінності та розширює  світосприйняття; слугує для для об’єднання педагогів у своїх громадах задля розв’язання спільних задач.

Учительство, яке збирається на EdCamp’ах, стає провідником Нової української школи, беручи участь у її розробці та привносячи зміни на місцях.

Проведенню «EdCamp Kyiv» у Київській гімназії східних мов №1 передувала подача проекту заходу, який пройшов конкурсний відбір та переміг.

На події були присутні заступник Міністра освіти і науки України Карандій В.А., Директорка Департаменту освіти і науки, молоді та спорту міста Києва Фіданян О.Г., Голова Державної служби якості освіти України Гурак Р.В., депутатка Київської міської ради Шульга Н.І., представники та голова Громадської організації «ЕдКамп Україна» Олександр Елькін, заступник Голови Святошинської РДА Гусєва Н., начальник управління освіти Святошинської РДА Дубовецький Ю. Загальна кількість присутніх на події учасників, експертів, волонтерів, партнерів, організаторів – 307 осіб, серед яких прогресивне вчительство з усіх областей України.

Організація освітньої (не)конференцій «EdCamp Kyiv» «Освітня дипломатія» у стінах Київської гімназії східних мов №1 є важливою для розвитку освіти в країні. Ми переконані, що необхідно зберігати та примножувати кращі надбання  і традиції української педагогіки та привносити успішні світові практики до нашого освітнього простору, а без практичного вправляння педагогів та якісного зворотнього зв’язку це неможливо.