Вахта пам’яті

Проєкт “Вахта пам’яті” започаткований у  жовтні 2019 року з метою участі гімназистів у вшануванні захисників України, що віддали життя за її свободу, незалежність і територіальну цілісність у різні роки.

Педагоги, гімназисти та їх родини щосуботи протягом року були присутні в Залі Пам’яті при Міністерстві оборони України, де відбувається щоденний ранковий урочистий церемоніал вшанування загиблих, разом із рідними Героїв, військовослужбовцями Київського гарнізону, працівниками структурних підрозділів оборонного відомства та Генерального штабу ЗС України, Національної гвардії України, слухачами Національного університету України імені Івана Черняховського, ліцеїстами Київського військового ліцею ім. Івана Богуна.

Зачитуються їх імена загиблих, лунає Дзвін Пам’яті і військові салютують  пострілами кожному герою, який загинув цього дня. На жаль, все менше стає днів, коли не лунає дзвін, коли ніхто не загинув. Війна триває. І така участь гімназії у “Вахті Пам’яті” – це незабутній дотик серця дитини, кожного учасника вшанування, до великого зболеного серця України,  до нашої історії і сьогодення, це змужніння юного громадянина в реаліях життя. “Вахта пам’яті»  продовжується! Це незабутній досвід і наша пошана захисникам!