День козацтва у ГПД

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані  і виникали послідовно.

Любов до Батьківщини, готовність до самопожертви, вірність військовій присязі, доблесть українських солдатів і офіцерів — запорука миру, спокою і щасливого майбуття на рідній землі, гідна шана нашим славним козацьким пращурам! У пам’яті сьогоднішніх і майбутніх нащадків назавжди збережуться подвиги багатьох поколінь воїнів-захисників, їх безмежна відданість і любов до рідної землі, мужність та героїзм.

Українські захисники – це опора держави.  Спокій наших домівок, спокій близьких у їх надійних, сильних руках.

Приєдналися до святкувань і вихованці груп продовженого дня Київської гімназії східних мов №1. Це 3-А, 3-Б та 4-В класи. (Вихователі: Пархоменко О.М., Незнанна С.І., Шевчук В.Ф.). Були проведені цікаві вікторини,змагання «Козацькі забави», співалися козацькі пісні. Діти виготовляли святкові вітальні листівки захисникам України, познайомилися з козацькими традиціями та життям козаків-характерників.