Піднебесна перлина – 2021

Дорогі друзі! Третій конкурс знавців китайської мови «Піднебесна перлина – 2021» став уже історією.
18 березня ця подія року для нашої гімназії відбулася з дотриманням всіх протиепідемічних заходів та з обмеженою кількістю присутніх на святі. Чи стало це на перешкоді феєричному щорічному дійству? Однозначно – ні! До святково вбраної актової зали увірвався вир позитивних емоцій, культури та мови Піднебесної, хвилювань, але неймовірно приємних. Так, цьогоріч нашим конкурсантам було дещо важче виступати: не було традиційної підтримки батьків й однокласників, які зазвичай були присутні в залі, але всі розуміли й відчували, що на роботі чи вдома – уболівання й підтримка не забарилися. Також при оголошенні результатів було запропоновано онлайн-трансляцію. І це додавало сил нашим «перлинкам».
Особливістю «Піднебесної перлини – 2021» стало й те, що до конкурсу онлайн доєдналися наші китайські друзі та партнери з міста Гуанчжоу, до всіх присутніх звернувся начальник Управління в справах імміграції цього міста пан Фен Гуанцзюнь. Великою приємністю стали чудові подарунки від китайської сторони – червоно-жовті барвисті леви, довжелезний змій, який хоче наздогнати перлину, костюми, автентичні китайські барабани… До конкурсантів зі словами підтримки та наснаги, а також подяки урядові Гуанчжоу звернулися начальник Управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Сукенніков Олексій Вячеславович, директорка Київської гімназії східних мов №1 Проскура Оксана Іллівна і наш друг, натхненник і засновник конкурсу, голова громадської спілки «Асоціація українсько-китайського культурного розвитку» пан Сюймін Лю.
Високоповажне журі протягом конкурсу працювало на славу, адже всі конкурсанти були неймовірно талановитими та гідними перемоги.
Родзинкою конкурсу стало виконання вперше Гімну «Піднебесної перлини». І яким було здивування й захоплення всіх присутніх, коли композитором й одним із виконавців цього твору був член журі, який ще раз наживо виконав Гімн у залі, зірвавши шквал оплесків. Результати оголошено. Перемогли ВСІ! До зустрічі, «Піднебесна перлино – 2022»!