«Піднебесна перлина»-2022. Фінал

26 травня 2022 року відбувся заключний етап IV Всегімназійного конкурсу знавців китайської мови «Піднебесна перлина». Цьогоріч захід відбувся онлайн, але за рівнем емоцій, адже зібралося перед екранами майже 100 осіб, у жодному разі не поступався трьом попереднім.
 
О 15.30 того дня усіх об‘єднало непереборне бажання побачитися, переглянути виступи конкурсної програми й насолодитися спілкуванням. Так і сталося.
Оголошено про початок конкурсу, лунає Гімн «Піднебесної перлини».
 
Вітальне слово всім присутнім виголосила директорка Оксана Іллівна ПРОСКУРА (було емоційно та щиро). До таких теплих слів доєдналися засновник конкурсу Сюймін ЛЮ та директор Інституту Конфуція при КНУ імені Тараса Шевченка Сунь КЕВЕНЬ. Ведучою конкурсу стала заступниця директорки Оксана Манжелій. Також у заключному етапі конкурсу участь взяли завідуюча кафедрою учителів китайської мови Віра Абрамівна Чжен, учителі китайської мови КГСМ №1, викладачі Інституту Конфуція, класні керівники, адміністрація закладу. А найголовніше – тридцять два учасники – учні 5-11 класів, також за своїх дітей уболівали батьки, які були поруч.
 
Членами журі стали: Чжоу Венлян (КНР), Гао Цзін (КНР), Хао Іцзі (КНР), Хань Ліна-лаоши (Україна), Павленок Тетяна Василівна (Україна), Сократова Людмила Геннадіївна (Україна).
 
А потім всім присутнім було запропоновано 32 відеоролики, у яких кожен із учасників демонстрував свої знання китайської мови та власний талант. Завершували перегляд конкурсної програми вже традиційно одинадцятикласники. 
 
І потім члени журі зайшли на обговорення та визначення переможців. А діти мали змогу поспілкуватися. Як було приємно чути, що всі наші гімназисти хочуть повернутися в Україну, обійнятися зі своїми друзями, однокласниками та вчителями. Емоцій знову було через край. Але… Конкурс є конкурс!
 
Повернулися до спільної конференції члени журі, аби оголосити підсумки змагання. Кожен із них сказав щирі та мотивуючі слова нашим конкурсантам. Приємно, що всі члени журі – наші китайські друзі – звернулися до присутніх українською, закінчуючи свої виступи таким зрозумілим для нас «Слава Україні!». Відзначив високий рівень підготовки учасників і пан Сюймін Лю. Але ж як було несподівано та надзвичайно приємно, коли Оксана Іллівна, зберігаючи інтригу, через деякий час оголосила… що всі 32 конкурсанти стали переможцями й отримають премії, грамоти та чудові брендові чашки з логотипом конкурсу «Піднебесна перлина» та Київської гімназії східних мов №1. Окремо було прийнято рішення про те, що гран-прі отримають по одному учаснику з паралелі 5-10 класів, кожен одинадцятикласник також отримав гран-прі. Ура! ІV конкурс «Піднебесна перлина» став історією. Чекатимемо на П’ЯТИЙ (ЮВІЛЕЙНИЙ) У МИРНІЙ УКРАЇНІ! Бо «ми тую червону калину підіймемо», бо «ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!» – так насамкінець заспівали всі разом – і малі, й дорослі учасники дійства 💙💛❤️
 
Фото: