Робоча зустріч із Секретарем Посольства Турецької Республіки в Україні та директором Інституту імені Юнуса Емре

13 квітня Київську гімназію східних мов №1 відвідали Секретар Посольства Турецької Республіки в Україні пані Гюльшах Акай і директор Інституту імені Юнуса Емре пан Іхсан Демірбаш.
На зустрічі гостей із директоркою нашого закладу освіти Оксаною Іллівною Проскура йшлося про співпрацю між Посольством та Інститутом. Надзвичайно приємно та почесно, що наші учні разом із учителькою турецької мови, адміністрація гімназії запрошені 23 квітня на святкування Дня дітей (національне свято в Туреччині) до резиденції Надзвичайного та Повноважного Посла Турецької Республіки в Україні пана Ягмура Гюльдере.
Гості поспілкувалися з учнями гімназії, що вивчають турецьку мову. Спочатку спілкування через оголошену повітряну тривогу відбувалося в гімназійному укритті, а після відбою пані Секретар Посольства і пан директор Інституту разом із дітьми, вчителями та адміністрацією перемістилися до одного з класів початкової школи. У зустрічі взяли участь учні 3-Г (класний керівник Гупал О.С.), 7-В та 10-В класів, учителька турецької мови Джигора Н.О., заступники директора Цільмак С.О., Манжелій О.В.
Англійською змогли поспілкуватися з дипломаткою учні 10-А (Микола Вівсяник) та 10-Б (Аліса Мартиненко) класів, які, як майбутні працівники дипломатичної служби (саме про це мріють десятикласники), домовилися з пані Гюльшах Акай про її зустріч зі старшокласниками, які вивчають різні східні мови, у рамках проєкту «Диполамтичні студії».