День учителя в Турецькій Республіці

24 листопада в Турецькій Республіці відзначають День учителя. У цій країні внесок вчителя вважається неоціненним скарбом держави. Перший президент Туреччини, Мустафа Кемаль Ататюрк зазначав: «Нація, позбавлена гарних вчителів, не має права зватися нацією».

До цього свята наші гімназисти разом із учителями-тюркологами створювали вітальні відео, читали вірші, малювали листівки, презентували тематичну виставку малюнків, тим самим вшановуючи працю педагогів. 

Напередодні були відправлені вітальні листи до Посольства Туреччини в Україні та Інституту імені Юнуса Емре в Києві.

Із нагоди святкування Дня вчителя в Турецькій Республіці адміністрація нашого закладу освіти та вчителі турецької мови були запрошені на святковий прийом Посольства Туреччини в Україні.

Із вітальним словом до присутніх звернувся ЙВ пан Ягмур Гюльдере. Згодом радник Посла Уміт Їлдиз у своєму виступі зазначив, що в Україні тюркологія розвивається швидкими темпами, із залученням найкращих фахівців, яким, до слова, були вручені дипломи за вагомий внесок у вивчення турецької у мови та поширення культури турецького народу. Серед відзначених була й наша вчителька турецької мови Ольга Романівна Ільченко.

Користуючись нагодою, дякуємо Посольству Туреччини за увагу до нашого закладу освіти🙏🏻