FOSS_FEST від КНЛУ

Київський національний лінгвістичний університет у суботу, 13 травня, зібрав усіх, хто цікавиться Сходом, вивченням східних, а також польської та чеської мов. КНЛУ гостинно запросив киян і гостей столиці на День відкритих дверей, а також культурно-мистецьку акцію FOSS_FEST, яка проходила на факультеті східної і слов’янської філології. На заході Київську гімназію східних мов №1 представляли заступниці директора Цільмак С.О. та Манжелій О. В., учителі східних мов, гімназисти старших класів.
Усі присутні перед початком захопливих квестів, які підготували викладачі та студенти ЗВО, мали змогу почути розповідь про університет, факультет та цьогорічні правила прийому до закладу вищої освіти від декана факультету східної та слов’янської філології КНЛУ Сергія Сорокіна. А далі присутні поділилися на групи й попростували шляхами добре продуманого заздалегідь квесту. На кожній локації були ретельно підготовлені розповіді з відповідним відеоматеріалом про кожну з представлених східних мов, а також польську та чеську. Присутні мали змогу поринути у світ арабського танцю та костюму, китайської та японської каліграфії, театрального мистецтва в Японії, корейського K-pop, історії музики в Польщі, долучитися до майстерки з ікебани та ще дізнатися багато цікавого та корисного, що таїть у собі культура країн Сходу, Чехії та Польщі. Кожна локація мала на меті не лише продемонструвати перформанс, дотичний до культури тієї чи іншої країни, а й заохотити майбутніх студентів зробити виважений вибір спеціальності, пов‘язаної з мовою, яка була представлена в авдиторії.
Це вже другий за минулий тиждень захід від Київського національного лінгвістичного університету. 11 травня учителі китайської мови та учні, що вивчають китайську, долучилися до онлайн-заходу від КНЛУ «Фестиваль китайської мови». Приємним був той факт, що разом із усіма учасниками ми змогли заглибитися у світ китайської музики, слова, культури та історії, отримавши естетичне задоволення та переглянувши творчі доробки як наших учнів і вчителів, так і мистецькі напрацювання студентів і навіть вихованців закладів дошкільної освіти.
Дякуємо організаторам за можливість ближче познайомитися з одним із найпристижніших закладів вищої освіти Києва та України! Нові горизонти та потужна співпраця між нашою гімназією та університетом попереду!